باید برای ایجاد توازن میان عرضه و تقاضای گاز در ماههای گرم و سرد سال و استفاده بهینه از تأسیسات پالایش و شبکه انتقال گاز، گاز تولیدشده در ماههای گرم به شکلی مناسب برای مصرف در فصل سرد ذخیره شود.
مدیر هماهنگی و امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: تعرفه مشترکان بد مصرف به ازای هر متر مکعب در پلکان ۱۱ در اقلیمهای مختلف ۵۰۰۰ تومان و در پلکان ۱۲ بالغ بر ۶۰۰۰ تومان تعریف شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس از تعدیل صورتحسابهای گاز مردم خبر داد و تأکید کرد که این کار بنا بر پیگیریهای مردم و شکایت آنها از قیمت بالای گاز در سال گذشته جواب داده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به اینکه تا سال آینده ۱۲۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز این شرکت اضافه خواهد شد، گفت: بهدلیل شرایط ناترازی گاز کشور از سه میدان دی، آغار و طوس با اعتبارات
ناترازی شدید تولید و مصرف گاز در ماه های سرد سال، خسارتهای سنگینی به اقتصاد ملی وارد می نماید. لذا مدیریت مصرف انرژی مهمترین موضوع اقتصاد کشور می باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: قانونگذار اعلام کرده نرخ گاز پلکانی و کسانی که مصرف پایین دارند و مشکل مالی دارند رایگان باشد و تعرفه پرمصرفها نیز به نحوی محاسبه میشود که تعرفه صفر اقشار کمدرآمد هم جبران شود.
آنچه هماکنون در بخش تولید و مصرف گاز کشور در حال وقوع است را میتوان در قالب دو اتفاق به طور هم زمان رصد کرد؛ اول اینکه تولید سالانه گاز ثابت بوده یا افزایش ناچیزی خواهد داشت و دوم اینکه به طور مستمر نهضت گازرسانی ادامه دارد و مرتبا به تعداد روستاها و شهرها و مراکز صنعتی و تولیدی و کارخانههای بهرهمند از گاز اضافه میشود، اجتنابناپذیر خواهد بود ...
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اگر بازدهی بخاریها با تعویض آنها به حداقل ۷۰ درصد برسد روزانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب گاز ذخیره خواهد شد که معادل تولید ۲ فاز پارس جنوبی است!
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: در جلسه امروز صحن علنی مجلس نحوه اجرای قانون تعرفهگذاری گاز خانگی در وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت و همانطور که در جلسه اشاره شد نیاز به اصلاح قانون وجود ندارد.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اینکه عبور از زمستان سال ۱۴۰۱ با وجود سرمای کمسابقه در بیشتر مناطق کشور، بدون قطعی گاز تجربه ارزشمندی بود، تأکید کرد که باید به فکر ناترازی گاز باشیم.
بانک جهانی در تازهترین گزارش خود با اشاره به کاهش ۵ میلیارد مترمکعبی هدررفت گاز از میدانهای نفت و گاز جهان در سال ۲۰۲۲، از پیشرفت نسبی ایران در این زمینه با وجود تحریمها خبر داد.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۲۴۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور در سال ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد این مقدار نسبت به سال پیش از آن (۱۴۰۰) بیش از ۳ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: با اجرای این سیاستهای بهینهسازی مصرف، در ۲ سال فرصت ۶۰ تا ۶۵ میلیون متر مکعبی کاهش مصرف گاز بدون اجرای سیاستهای قیمتی ایجاد خواهد شد.